הרצאות, סדנאות ובתי מדרש בנושא מנהיגות
1. מנהיגות אזרחית – מהי מנהיגות, מהי מנהיגות אזרחית? לימוד המושג תוך לימוד דמותו ומנהיגותו של לוי אשכול.
2. מנהיגי העתיד, לוי אשכול והדור הצעיר – את מדינת ישראל הקימו החלוצים, צעירים בשנות העשרה ותחילת שנות העשרים. מה ציפה לוי אשכול מעצמו כצעיר ציוני, מה ציפה מהצעירים הישראליים לאחר הקמת המדינה והאם כל זה עוד רלוונטי?
3. הומור ומנהיגות, הילכו השניים יחדיו? – כיצד יכול הומור לשמש ככלי להעברת מסרים ופיתוח מנהיגות, האם ניתן להתייחס ברצינות למנהיג בעל חוש הומור, או שאולי אי אפשר להתייחס ברצינות למנהיג חסר חוש הומור? [סדנת לימוד משותף]
4. תפקידה של מנהיגות ביצירת חברה מאוחדת – כיצד יכולה מנהיגות לחזק או לפורר את אחדות הקבוצה? האם הסכמה היא תנאי לקיום אחדות? לימוד מתוך טקסטים של לוי אשכול ברגעי משבר. [סדנת לימוד משותף]
5. בין פשרה להובלה – האם פשרה היא סימן לחולשה? האם מנהיג חזק הוא זה העומד על דעתו? איך משתלב המנהיג החזק בחברה דמוקרטית.
6. קבלת החלטות, האתגר – מה ההבדל בין קושי לבעיה, איך מתמודדים עם קשיים, איך פותרים בעיות. כיצד יכול אדם להפוך למעצב המציאות והעתיד אל מול אתגרי החיים?
חזון מדינת ישראל הלכה למעשה – הרצאות ופעילויות
1. בין יהודית לדמוקרטית, חזונו של אשכול – כיצד ראה לוי אשכול, יהודי וציוני בכל רמ"ח אבריו, את השילוב בין המסורת והייעוד היהודי של העם לבין זהותה הדמוקרטית של מדינת ישראל?
2. "חסרה לנו סבתא" – איך יוצרים ומעצבים זיכרון וייעוד משותף? התמודדותו של אשכול עם הצורך לייצר נרטיב (סיפור משותף) כחוט מקשר בין הגלויות שהתקבצו בישראל תוך שמירת חותם הזהות היהודית.
3. מדינה בדרך – חזון הראשונים אל מול האתגרים שהציבה המציאות בפני המדינה שבדרך. לימוד משותף של תמונת המציאות המשתנה תדיר בעת הקמת המדינה אל מול האידיאולוגיה של מקימיה. כיצד התמודדו מנהיגי המדינה הצעירה עם האתגרים הללו? [סדנת לימוד משותף]
4. מהמעברות לעיירות הפיתוח: בין כוונה לתוצאה – על מדיניות הקליטה שהוביל לוי אשכול, ראש מחלקת ההתיישבות של הסוכנות, שר האוצר וראש הממשלה השלישי של מדינת ישראל כמשל על המתח שבין חזון ומציאות, בין כוונות לתוצאה. תפקידו של מנהיג פורץ דרך ברגעים היסטוריים.
5. יעדים חדשים לייעוד יישן – על חזונו של לוי אשכול למדינת ישראל, לחברה הישראלית וליהדות התפוצות.