מן התקשורת

24 בפברואר 2023

מקור ראשון, מוסף שבת

26 באוקטובר 2018

לכל איש יש שם - שבוע אינטנסיבי ומרגש במיוחד עובר על אשכול שוקרון, שירי פריאנט, מידע 8 - במכתב שכתב אברהם אלוני ז”ל, ראש העיר הראשון של קרית שמונה, בשנת 1969, למרים אשכול ז”ל, שוקרון מגלה מדוע נקרא כך ושל מי הייתה ההצעה.

9 במאי 2018

בלתי מסווג: כך שגה המחשב הראשון של צה"ל, עופר אדרת, עיתון הארץ - במשך זמן רב חיפש מן תיעוד ויזואלי של הרגע המכונן שבו נחנך המחשב הצבאי הראשון. "הפכתי את העולם ואת ארכיון צה"ל, אך לשווא", הוא מספר. ואז, ב-2016, זמן קצר לפני מותה, נמצאה האבדה בביתה של מרים אשכול. בין אוצר תצלומיה, שמנה 50 אלף פריטים, הייתה סדרת תצלומים מביקורו הראשון של ראש הממשלה אשכול בחנוכת המחשב הראשון של צה"ל.

2 בספטמבר 2017

שני בתים, שבע דקות הליכה, הבדל של עולם ומלואו, משה גלעד, עיתון הארץ - בבית לוי אשכול, שנפתח לאחרונה למבקרים, חיו בצניעות ראשי הממשלה של ישראל עד שנות ה–70. ההשוואה הלא מחמיאה לדיירי הבית ברחוב בלפור 15 ניצבת כפיל גדול בכל אחד מן החדרים.

14 באוגוסט 2017

כשלשכת ראש הממשלה החזירה 50 דולר לבנק, עופר אדרת, עיתון הארץ - השבוע, ממרחק של 52 שנה, פירסמה עמותת "יד לוי אשכול" את המכתב הזה בעמוד הפייסבוק שלה. מנכ"ל העמותה, שביט בן אריה, הסביר כי הוא נמצא לאחרונה כחלק מהפעילות הארכיונית הענפה שמבוצעת בימים אלה בידי העמותה, שלפני כמה חודשים נכנסה למשכנה החדש - בבית לוי אשכול בירושלים.

1 ביוני 2017

"מבצע השלום" או "מלחמת הפלאות": השמות שלא ניתנו למלחמת ששת הימים, עופר אדרת, עיתון הארץ - עיון בארכיון יד לוי אשכול, שם שמור התיעוד ההיסטורי הזה, מגלה כי רבים ניסו את כוחם בחיבור שמות למלחמה. היו ביניהם תלמידי כיתה א' לצד בעלי תואר דוקטור, מהנדסים, משוררים ותמהונים, לצד אנשים מן השורה, ולפחות אדם ידוע אחד.

28 במאי 2017

ויקיפדיה מקיימת תחרות כתיבת ערכים על מלחמת ששת הימים, יניב הלפרין, אנשים ומחשבים - האנציקלופדיה החופשית ויד לוי אשכול מבקשים מהציבור הרחב לכתוב ערכים שקשורים במלחמה ובחייו של ראש הממשלה שניהל אותה.

4 במאי 2017

הנושא: מלחמת ששת הימים. הנמען: כבוד ראש הממשלה, לוי אשכול. הכותבים: אזרחי המדינה, בת-חן אפשטיין אליאס, ישראל היום - אלפי מכתבים ופתקים, שנשלחו ללשכת ראש הממשלה בימים שסביב מלחמת ששת הימים, התגלו בארכיון יד לוי אשכול.

5 באפריל 2017

מטיילים בפסח באתרי מורשת ישראליים, Ynet - במסגרת מיזם של "ציוני דרך" ובשיתוף עם עמותת יד לוי אשכול, הוקם מרכז חינוכי ייחודי להנצחת זכרו של לוי אשכול, במבנה ששימש כמשכן ראש הממשלה בתקופת חייו של אשכול וכהונתו בתפקיד.

14 במרס 2017

"תקיפה ישראלית תביא לשואה": הדיון הדרמטי לפני ששת הימים, לירן לוי, Ynet - ראש הממשלה לוי אשכול דיבר ארוכות בישיבה ואמר: "קיימת נכונות בינלאומית 'לפתור' את בעיית המייצרים. אתמול (27 במאי, 1967), היינו כפסע בין החלטה לביצוע.

7 בפברואר 2017

"רחבת התפילה תהפוך לביצה": כך שופץ הכותל המערבי, לירן לוי, Ynet - במשך שנים שמרה רעייתו של אשכול את חלופת המכתבים הנוגעת להחלטה על ניהולו של הכותל ושיפוצו. הם נשמרו בארכיון "יד לוי אשכול" – ונחשפים כאן לראשונה לקראת חגיגות היובל לאיחודה של העיר, כולל מפה אדריכלית ראשונה של רחבת הכותל עם שחרורו.

31 בינואר 2017

חמישה ראשי ממשלה ונשיאים מתו בעשור האחרון, אך תקציב ההנצחה לא גדל, עופר אדרת, הארץ - מנתונים שהציג בדיון מנכ"ל יד לוי אשכול, העוסקת בהנצחת ראש הממשלה השלישי, עולה כי התקציב שמקצה המדינה לעמותות שעוסקות בהנצחת ראשי ממשלה ונשיאים מסתכם בכ-2.1 מיליון שקלים בשנה ואינו משתנה גם אם מתווספים אליו מונצחים נוספים.

15 בדצמבר 2016

ראש הממשלה השלישי זוכה לכבוד מאוחר: ביתו של לוי אשכול ברחביה, מיכאל יעקובסון, Xnet - את המרכז הקימה ומפעילה "יד לוי אשכול", מייסודה של מרים אשכול, אלמנתו של ראש הממשלה השלישי, שהלכה לעולמה לפני כשבועיים. זו גולת הכותרת בהנצחתו של ראש הממשלה הנשכח-יחסית בזיכרון הציבורי, שלא בצדק.

15 בדצמבר 2016

מסמכי אשכול, ישראל היום - חילופי המסרים הקשים עם בן־גוריון, הנזיפה באבא אבן על הדלפה, הפתקים המנומסים מבגין, המכתב הציני של דיין, ההתלבטות "כיצד נכבוש וננהג בגדה המערבית": הצצה נדירה לעשרות מסמכים ממוזיאון "יד לוי אשכול", שייפתח לקהל בשבוע הבא.

27 ביולי 2015

נתניהו סיפר על לוי אשכול, הרצוג בחר לתקוף, חזקי ברוך, ערוץ 7 - מליאת הכנסת קיימה הערב ישיבה מיוחדת לציון 120 שנים להולדתו של ראש הממשלה השלישי של ישראל, לוי אשכול ז''ל במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג.